Baked Strawberry Oats: Say Yes to Dessert for Breakfast Now!

Baked Strawberry Oats: Say Yes to Dessert for Breakfast Now!

Day 41: #NoBreadBreakfast

These homemade oatmeal bars are packed with goodness, including oats, nuts, chia seeds, and natural sweeteners. They’re perfect for a quick breakfast or a wholesome snack anytime. Simple to make, yet so satisfying!

RECIPE

Prep Time: 10 minutes
Cooking Time: 18-20 minutes
Total Time: 30 minutes
Serves: 8-10 bars

Ingredients:

  • 100g rolled oats
  • 60g Oats and Jowar Strawberry Pancake mix by @be.gladful
  • 30g protein powder (optional)
  • 30g chopped nuts (almonds, walnuts, or pecans)
  • 15g chia seeds or flaxseeds
  • 1/2 tsp cinnamon powder
  • Pinch of salt
  • 60g peanut butter or almond butter
  • 60g honey, date syrup or maple syrup
  • 1 mashed banana
  • 60ml milk
  • 1 tsp vanilla extract

Method:

  • In a large bowl, combine the oats, Oats and Jowar Strawberry Pancake mix, protein powder, nuts, chia seeds, cinnamon, and salt.
  • In another bowl, whisk together the peanut butter, honey, mashed banana, milk, and vanilla extract until smooth.
  • Pour the wet mixture into the dry ingredients. Mix until everything is well combined. The batter should be thick but spreadable.
  • In a pan lined with parchment paper, spread the batter and top it off with some extra nuts or even chocolate chips.
  • In a preheated oven, bake at 180°C for 18-20 minutes. Alternatively, you can air-fry at 170°C for about 13 minutes for a quicker option.
  • Slice and enjoy your healthy oatmeal bars! 

सामग्री:

  • 100g रोल्ड ओट्स
  • 60g ओट्स और जोवार स्ट्रॉबेरी पैनकेक मिक्स @be.gladful
  • 30g प्रोटीन पाउडर (ऑप्शनल)
  • 30g कटे हुए नट्स (बादाम, अखरोट या पेकान)
  • 15g चिया सीड्स या फ्लैक्ससीड्स
  • 1/2 चम्मच दारचीनी पाउडर
  • एक चुटकी नमक
  • 60g पीनेट बटर या बादाम बटर
  • 60g शहद, डेट सिरप या मेपल सिरप
  • 1 पके हुए केले का प्यूरी
  • 60ml दूध
  • 1 चम्मच वनीला एक्सट्रैक्ट

विधी:

  • एक बड़े बाउल में ओट्स, ओट्स और जोवार स्ट्रॉबेरी पैनकेक मिक्स, प्रोटीन पाउडर, नट्स, चिया सीड्स, दारचीनी और नमक डालकर अच्छे से मिला लें।
  • दूसरे बाउल में पीनेट बटर, शहद, पके हुए केले का प्यूरी, दूध और वनीला एक्सट्रैक्ट डालकर अच्छे से फेंट लें।
  • गीली सामग्री को सूखी सामग्री में डालकर अच्छे से मिला लें। बैटर गाढ़ा लेकिन फैलाने लायक होना चाहिए।
  • एक पैन को पार्चमेंट पेपर से लाइन करके बैटर फैलाएं और ऊपर से कुछ नट्स या चॉकलेट चिप्स डालें।
  • पहले से गरम ओवन में 180°C पर 18-20 मिनट तक बेक करें। या आप इसे एयर-फ्रायर में 170°C पर करीब 13 मिनट तक पका सकते हैं।
  • ओटमील बार्स को काटकर आनंद लें! 

 

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