Pancake Tacos: Delicious Eggless Pancake Recipe with a Creamy Filling!

Pancake Tacos: Delicious Eggless Pancake Recipe with a Creamy Filling!

Day 10: #KidsBreakfastTales

These soft, nutritious pancake tacos are made using a sprouted oats & jowar chocolate pancake mix and filled with delicious, wholesome fillings like peanut butter yogurt, caramelized banana, and mango pulp yogurt. They’re perfect as a high-protein breakfast or a healthy dessert.

  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4-5 pancake tacos

Ingredients

For Pancake Batter:

  • ½ packet Protein Sprouted Millet Masoor Chocolate Pancake Mix
  • 2 tbsp melted ghee, butter, or oil
  • ½ cup + ¼ cup milk

Fillings:

  • Filling 1:
    1 tbsp peanut butter + 2 tbsp yogurt + sweetener of choice
  • Filling 2:
    1 banana caramelized in some ghee and sweetener + 2 tbsp yogurt
  • Filling 3:
    ¼ cup chopped or mashed mango pulp + 2 tbsp yogurt

Toppings:

  • Chopped nuts and seeds of choice

Method

  • Mix pancake mix, melted ghee/oil, and milk to form a smooth batter.
  • Heat a tawa (flat pan) on medium heat and lightly grease it.
  • Pour a small amount of batter to make a thin pancake. Cover and cook for 2 minutes.
  • Flip and cook on the other side until done.
  • Let the pancakes cool completely. Make sure they’re thin so they can fold into taco shapes without breaking.
  • Fill each pancake with one of the prepared fillings.
  • Top with chopped nuts and seeds of choice.
  • Serve and enjoy!

 

 

सामग्री

पैनकेक बैटर के लिए:

  • ½ पैकेट प्रोटीन Gladful Sprouted Millet Chocolate पैनकेक मिक्स
  • 2 टेबलस्पून घी, मक्खन या तेल (पिघला हुआ)
  • ½ कप + ¼ कप दूध

भरावन के लिए:

  • भरावन 1:
    1 टेबलस्पून पीनट बटर + 2 टेबलस्पून दही + स्वादानुसार मीठा
  • भरावन 2:
    1 केला, घी और मीठे के साथ कैरामलाइज़ किया हुआ + 2 टेबलस्पून दही
  • भरावन 3:
    ¼ कप कटा या मैश किया हुआ आम का गूदा + 2 टेबलस्पून दही

टॉपिंग के लिए:

  • कटे हुए मेवे और बीज (मनपसंद)

निर्देश

  • पैनकेक मिक्स, पिघला हुआ घी/तेल और दूध मिलाकर चिकना बैटर तैयार करें।
  • तवा मध्यम आंच पर गरम करें और हल्का सा घी लगाएं।
  • पतली पैनकेक बनाने के लिए थोड़ा बैटर डालें। ढककर 2 मिनट तक पकाएं।
  • पलटकर दूसरी तरफ से भी अच्छी तरह पकाएं।
  • पैनकेक को पूरी तरह ठंडा होने दें। सुनिश्चित करें कि पैनकेक पतले हों ताकि टैको के रूप में मोड़ा जा सके और टूटे नहीं।
  • हर पैनकेक में एक-एक भरावन भरें।
  • ऊपर से मनपसंद मेवे और बीज डालें।
  • परोसें और आनंद लें!
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