Day 4: #TheWholesomeBites
This quick and easy Eggless Strawberry Triffle, made with @be.gladful's Strawberry Pancake Mix, is the perfect treat for any time of the day. With just a few ingredients, you'll have a light, fluffy sponge ready to enjoy in no time!
RECIPE
- Prep Time: 5 minutes
- Cooking Time: 15 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: Serves 2-4 people
Ingredients:
- Strawberry Pancake Mix: 1/4 cup
- Oil: 3 tbsp
- Milk: 1/4 cup
- Low-fat whipped cream: 1/4 cup
- Fresh strawberries: as required
Recipe:
- In a mixing bowl, combine 1/4 cup pancake mix, 3 tbsp oil, and 1/4 cup milk.
- Mix well to form a smooth batter.
- Add 1 teaspoon of baking powder and mix again.
- Pour the batter into a greased tin.
- Bake at 180°C for about 25 minutes, or until a toothpick comes out clean.
- Once cooled, de-mould the cake.
- Cut a circle of the size of your glass.
- Layer the sponge with low-fat whipped cream and fresh strawberries.
सामग्री:
- Strawberry Pancake मिक्स: 1/4 कप
- तेल: 3 टेबलस्पून
- दूध: 1/4 कप
- लो-फैट व्हिप्ड क्रीम: 1/4 कप
- ताजे स्ट्रॉबेरी: आवश्यकतानुसार
विधी:
- एक मिक्सिंग बाउल में 1/4 कप पैनकेक मिक्स, 3 टेबलस्पून तेल, और 1/4 कप दूध डालें।
- अच्छी तरह से मिला कर एक स्मूथ बैटर बनाएं।
- इसमें 1 चम्मच बेकिंग पाउडर मिलाएं और फिर से मिलाएं।
- बैटर को ग्रीस किए हुए टिन में डालें।
- 180°C पर लगभग 25 मिनट बेक करें, या जब तक टूथपिक साफ न निकले।
- ठंडा होने के बाद, मोल्ड से बाहर निकालें।
- अपने ग्लास के आकार का एक गोल आकार काटें।
- स्पॉन्ज को लो-फैट व्हिप्ड क्रीम और ताजे स्ट्रॉबेरी के साथ लेयर करें।