Day 39: #AajDabbeMainKyaHai
Indulge in the delightful combination of creamy Rabdi and soft Malpua! This traditional Indian dessert is perfect for celebrations or simply to satisfy your sweet tooth minus the maida!

RECIPE
- Prep Time: 15 minutes
- Cooking Time: 30 minutes
- Total Time: 45 minutes
- Recipe Yield: Serves 4-6
Ingredients
For Rabdi:
- 1/2 cup condensed milk
- 1 cup milk powder
- 1 liter milk
- 1/2 teaspoon elaichi (cardamom) powder
- 1/3 cup kesar (saffron) dissolved in milk
- 1 cup powdered nuts (sunflower seeds, almonds, cashews)
For Malpua:
- @be.gladful Banana Millet Pancake mix
- Sweet jaggery and kesar syrup
Method
Rabdi:
- In a large pot, combine condensed milk, milk powder, and milk.
- Bring the mixture to a boil, stirring frequently.
- Add elaichi powder and kesar mixture.
- Stir in powdered nuts.
- Continue stirring until the mixture thickens.
Malpua:
- Prepare the Banana Millet Pancake mix as per the packet instructions.
- Dip the cooked Malpua in the sweet jaggery and kesar syrup for a few minutes.
- Serve hot, accompanied by the creamy Rabdi.
सामग्री
रबड़ी के लिए:
- 1/2 कप कंडेंस्ड मिल्क
- 1 कप दूध पाउडर
- 1 लीटर दूध
- 1/2 चम्मच इलायची पाउडर
- 1/3 कप केसर (दूध में घुला हुआ)
- 1 कप पिसे हुए नट्स (सूरजमुखी के बीज, बादाम, काजू)
मालपुआ के लिए:
- @be.gladful Banana पैनकेक मिक्स
- मीठा गुड़ और केसर का सिरप
विधि
रबड़ी:
- एक बड़े बर्तन में कंडेंस्ड मिल्क, दूध पाउडर और दूध मिलाएं।
- मिश्रण को उबालने तक गर्म करें, बार-बार हिलाते रहें।
- इलायची पाउडर और केसर का मिश्रण डालें।
- पिसे हुए नट्स मिलाएं।
- मिश्रण को गाढ़ा होने तक लगातार हिलाते रहें।
मालपुआ:
- पैकेट के निर्देशों के अनुसार केला बाजरा पैनकेक मिक्स तैयार करें।
- पके हुए मालपुआ को मीठे गुड़ और केसर के सिरप में कुछ मिनटों के लिए डुबोएं।
- गरमागरम परोसें, क्रीमी रबड़ी के साथ।