Day 16: #AajDabbeMaiKyaHai
RECIPE
Ingredients
- 1 cup Ragi Dosa Mix
- ½ cup curd
- Water (as needed)
- Carrots, sliced into fox shapes
Method
- In a bowl, take 1 cup Ragi Dosa Mix. Add ½ cup curd and some water to create a thick, smooth batter.
- Slice the carrots and cut them into shapes as shown in the video to form the fox face design.
- Pour the batter into idli molds and place the carrot slices on top to create the fox face.
- Steam the idlis for 15-20 minutes.
- Once done, serve with green coconut chutney and enjoy!
सामग्री
- 1 कप रागी डोसा मिक्स
- ½ कप दही
- आवश्यकता अनुसार पानी
- गाजर, फॉक्स आकार में कटी हुई
4) विधि
- एक बाउल में 1 कप रागी डोसा मिक्स लें। इसमें ½ कप दही और थोड़ा पानी डालकर गाढ़ा और चिकना बैटर तैयार करें।
- गाजर को स्लाइस करें और वीडियो में दिखाए अनुसार फॉक्स के चेहरे का डिज़ाइन बनाएं।
- इडली के सांचे में बैटर डालें और ऊपर से गाजर के स्लाइस रखें ताकि फॉक्स का चेहरा बन सके।
- इडली को 15-20 मिनट तक भाप में पकाएं।
- तैयार होने पर, इसे हरी नारियल चटनी के साथ परोसें और आनंद लें!