Day 3 : #NoBreadBreakfast
sitting closely to Mother Nature, and creating healthy Pancakes is a dream we all share. Don't we ?
Nothing beats the simple pleasure of a stack of warm, homemade pancakes. Our easy pancake recipe is not just delicious but also healthy, making it a perfect breakfast choice for the whole family
RECIPE
- Preparation Time: 10 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Recipe Yield: 4 servings
Ingredients:
- 2-3 spoons of Pancake Mix
- 2 spoons of melted butter/oil/egg (choose one)
- 1/5th cup of milk
- Fresh fruits
- Honey
Method:
Step 1:
In a bowl, combine 2-3 spoons of Pancake Mix with your choice of 2 spoons of melted butter, oil, or egg. Add 1/5th cup of milk to the mix and stir until you achieve a smooth and thick batter. Ensure the batter is notably thicker than the dosa batter.
Step 2:
Warm a non-stick pan over low heat. Pour the desired amount of batter into the pan. Lightly grease the pan with a small amount of unsalted butter or oil. Cook the pancake on both sides until it's golden brown and cooked through.
Step 3:
Serve the pancakes while they are still warm. Top them with fresh fruits and a generous drizzle of honey for a delectable and wholesome breakfast treat. Enjoy!
Checkout the Recipe Video here :
सामग्री:
- 2-3 चमच पैनकेक मिक्स
- 2 चमच पिघला हुआ मक्खन/तेल/अंडा (एक चुनें)
- 1/5 कप दूध
- ताजे फल
- शहद
विधि: स्टेप 1:
एक कटोरे में 2-3 चमच पैनकेक मिक्स के साथ आपकी पसंद का 2 चमच पिघला हुआ मक्खन, तेल, या अंडा मिलाएं। इस मिश्रण में 1/5 कप दूध डालें और एक चिकना और गाढ़ा घोल बनने तक अच्छी तरह मिलाएं। घोल को दोसा के घोल से ज्यादा गाढ़ा सुनिश्चित करें।
स्टेप 2:
नॉन-स्टिक पैन को धीमी आंच पर गरम करें। पैन में वांछित मात्रा में घोल डालें। पैन को थोड़े से अनसाल्टेड मक्खन या तेल से हल्का चिकना करें। पैनकेक को दोनों तरफ से सुनहरा भूरा और पका हुआ होने तक पकाएं।
स्टेप 3:
पैनकेक को गरमागरम परोसें। इन्हें ताजे फलों और शहद की अच्छी मात्रा में डालकर एक स्वादिष्ट और पौष्टिक नाश्ते के रूप में आनंद लें। लुत्फ उठाएं!