Day 6: #TheWholesomeBites
Looking for a delicious and indulgent breakfast? This Blueberry Loaf Toast is the perfect combination of fluffy cake and crispy toast. With fresh blueberries and a warm, buttery finish, it's a breakfast you’ll want to have every day! Here’s how you can make it.
RECIPE
Prep Time: 5 minutes
Cooking Time: 30 minutes
Total Time: 35 minutes (plus overnight resting time for the loaf)
Yield: Serves 4-6 people
Ingredients:
- Blueberry Pancake Mix by @be.gladful (I used 1.5 packets, but you can use 2 for a thicker loaf)
- Milk as required
- 4 tbsp oil/melted butter
Recipe:
- Make a smooth batter with the pancake mix as mentioned on the package, using butter/oil and milk.
- Pour the batter into a loaf tin and bake in a preheated oven at 180°C for about 30 minutes.
- Once baked, let the cake rest at room temperature for a while. Refrigerating it overnight for better texture is recommended.
- For the Toast:
- In a pan, add some butter (you can be generous with the butter).
- Let the butter brown for a few seconds.
- Place a thick slice of the Blueberry Loaf Cake into the pan and fry it on all sides until golden brown.
- Serve warm with honey yogurt and fresh blueberries, or with maple syrup for an extra treat.
सामग्री:
- @be.gladful Blueberry Pancake मिक्स
- दूध (आवश्यकतानुसार)
- 4 टेबलस्पून तेल/पिघला हुआ बटर
विधी:
- पैनकेक मिक्स को पैकेज पर दिए गए निर्देशों के अनुसार बटर/तेल और दूध के साथ चिकना बैटर तैयार करें।
- बैटर को लोफ टिन में डालें और प्रीहीटेड ओवन में 180°C पर लगभग 30 मिनट तक बेक करें।
- बेक होने के बाद, केक को कुछ समय के लिए कमरे के तापमान पर ठंडा होने दें।
- टोस्ट के लिए:
- एक पैन में थोड़ा बटर डालें (बटर डालने में आप जितना चाहें उतना उदार हो सकते हैं) और इसे कुछ सेकंड के लिए ब्राउन होने दें।
- अब, लोफ के मोटे स्लाइस को पैन में रखें और सभी साइड्स से सुनहरा भूरा होने तक तलें।
- इसे गर्म-गर्म शहद योगर्ट और ताजे स्ट्रॉबेरी के साथ सर्व करें, या फिर मेपल सिरप के साथ भी परोस सकते हैं।