Beetroot Bombs: Must Try Flavour Bomb Recipe for Your Tiffins
Sanjana Sachdeva
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Day 13: #AajDabbeMainKyaHai
Beetroot Bombs are a fun and delicious snack made using the Gladful Beetroot Chilla Mix, stuffed with a spiced potato filling. These crispy bombs are the perfect snack or appetizer, packed with flavor and nutrients.
RECIPE
Prep Time: 15 minutes
Cooking Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Recipe Yield: Serves 2
Ingredients:
Beetroot Chilla Mix
Oil for cooking
1 tsp urad dal
1 tsp chana dal
1 tsp mustard seeds
1-2 green chilies, finely chopped
A few curry leaves
½ cup onions, finely chopped
Salt to taste
½ tsp turmeric powder
2 medium potatoes, boiled and mashed
Method:
Prepare Masala Aloo:
Heat oil in a pan over medium heat.
Add urad dal, chana dal, and mustard seeds. Let them sizzle until the dals turn golden brown.
Add chopped green chilies and curry leaves. Sauté for a minute.
Add chopped onions, salt, and turmeric. Cook until onions are translucent.
Mix in the mashed potatoes and cook until well combined. Let the mixture cool.
Form Beetroot Bombs:
Take a small portion of Beetroot Chilla mix and shape it into a flat patty in your hand.
Place a spoonful of masala aloo in the center of the patty.
Bring the edges together to form a ball, ensuring the filling is enclosed.
Cook:
Heat an appe (appa) pan and lightly grease it with oil.
Place the beetroot bombs in the cavities of the appa pan.
Cook on medium heat for about 3 minutes on each side until crispy and golden.
Serving:
Serve hot with chutney or sauce of your choice and enjoy your delicious beetroot bombs!
चुकंदर बौंब रेसिपी
सामग्री:
बीटरूट चिल्ला मिक्स
तेल (पकाने के लिए)
1 छोटा चमच उरद दाल
1 छोटा चमच चना दाल
1 छोटा चमच सरसों के बीज
1-2 हरी मिर्च, बारीक कटी हुई
कुछ करी पत्ते
½ कप प्याज, बारीक कटा हुआ
स्वादानुसार नमक
½ छोटा चमच हल्दी पाउडर
2 मध्यम आकार के आलू, उबले और मैश किए हुए
विधि:
मसाला आलू तैयार करें:
मध्यम आंच पर एक पैन में तेल गरम करें।
उरद दाल, चना दाल, और सरसों के बीज डालें। दाल सुनहरा भूरा होने तक भूनें।
कटी हुई हरी मिर्च और करी पत्ते डालकर एक मिनट भूनें।
प्याज, नमक, और हल्दी मिलाएं। प्याज के पारदर्शी होने तक पकाएं।
मैश किए हुए आलू मिलाएं और मिश्रण को अच्छे से मिलाकर ठंडा होने दें।
बीटरूट बौंब बनाएं:
बीटरूट चिल्ला मिक्स का एक छोटा हिस्सा लें और हाथ में फ्लैट पैटी बनाएं।
पैटी के बीच में मसाला आलू का एक चमच रखें।
किनारों को मिलाकर गोला बनाएं, सुनिश्चित करें कि भरावन पूरी तरह से ढका हो।
पकाना:
अप्पे पैन गरम करें और उसमें हल्का तेल लगाएं।
चुकंदर बौंब को अप्पे पैन के खानों में रखें।
मध्यम आंच पर हर तरफ से 3 मिनट तक पकाएं, जब तक कि बौंब कुरकुरे और सुनहरे न हो जाएं।
परोसना:
गरमागरम चुकंदर बौंब को अपनी पसंद की चटनी या सॉस के साथ परोसें और अपने स्वादिष्ट नाश्ते का आनंद लें!
As a mom of two twins, Gladful products are my go-to, I love all the product ranges. The Chillas are so multi-purpose, that I can easily make idlis, stuffed chillas, appam etc. My daughter also loves pancakes. The best part is it’s 100% safe. Thank you so much for making our breakfast delicious.
Aastha Upadhay
Tech Founder, Neil’s Mom, Jaipur
My kid is a picky eater. But feeding him nutritious food has become super easy, with the chilla & pancake mixes. They are delicious and made with great ingredients like sprouted moong, amaranth, lobia & ragi. Plus they are high in protein, which is great for growing toddlers. Try out these mixes, if you are also struggling to feed your kids.
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