Sprouted Appam: Nutritious and Tasty South Indian Breakfast Option!

Sprouted Appam: Nutritious and Tasty South Indian Breakfast Option!

Day 42: #AajDabbeMainKyaHai

Sprout Appam is a nutritious and delicious dish made with sprouted millets and curd. Perfect for breakfast or a healthy snack, these appams are fluffy, flavorful, and packed with goodness. Enjoy them with your favorite chutney or dip!

RECIPE

  • Prep Time: 10 minutes
  • Cooking Time: 10 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Recipe Yield: Serves 4
  •  

    Ingredients

  • 2 cups @be.gladful sprouted multi millet idli mix
  • 1 cup curd (yogurt)
  • Veggies of your choice (e.g., carrots, peas, bell peppers)
  • Basic Indian spices (e.g., salt, turmeric, cumin, etc.)
  • Method

  • In a bowl, mix the sprouted multi millet idli mix with curd until well combined.
  • Add your choice of veggies and basic Indian spices.
  • Give it a good mix to combine all the ingredients.
  • Transfer the mixture into an appam pan.
  • Cook on low flame for 7-10 minutes until the appams are well-cooked.
  • Enjoy your delicious Sprout Appam with chutney or dip!
  • हिंदी में

    सामग्री

  • 2 कप @be.gladful मल्टी मिलेट इडली मिक्स
  • 1 कप दही
  • अपनी पसंद की सब्जियाँ (जैसे गाजर, मटर, शिमला मिर्च)
  • बुनियादी भारतीय मसाले (जैसे नमक, हल्दी, जीरा, आदि)
  • विधि

  • एक बाउल में अंकुरित मल्टी मिलेट इडली मिक्स को दही के साथ अच्छे से मिलाएं।
  • अपनी पसंद की सब्जियाँ और बुनियादी भारतीय मसाले डालें।
  • सभी सामग्रियों को अच्छे से मिलाएं।
  • मिश्रण को अप्पम पैन में डालें।
  • धीमी आंच पर 7-10 मिनट तक पकाएं, जब तक अप्पम अच्छी तरह से पक न जाएं।
  • अपनी स्वादिष्ट स्प्राउट अप्पम को चटनी या डिप के साथ आनंद लें!
  • Back to blog

    Leave a comment

    Please note, comments need to be approved before they are published.